Verschillende methoden

Voor een goed contact tussen ruiter en paard is wederzijds begrip een essentieel onderdeel. Om tot dit wederzijds begrip te komen, bevatten methoden als FREESTYLE, WERKEN AAN DE HAND en TTOUCH goede technieken.

Voor het paardrijden, dan wel met als zonder zadel, is het van belang dat de ruiter over een onafhankelijke zit beschikt. Om tot een onafhankelijke zit te komen, bevatten methoden als CENTERED RIDING, YOGA en KLASSIEKE RIJKUNST goede technieken en oefeningen. De onafhankelijke zit is een belangrijk onderdeel als je wilt rijden met je paard en zal continue moeten worden bewaakt. Ik heb me hierin gespecialiseerd omdat je door middel van je houding en zit met je paard communiceert wanneer je op zijn/haar rug zit. Als je wilt, kun je kiezen om je volledig te richten op jouw HOUDING & ZIT door middel van zitlessen.

Genoemde methoden vullen elkaar niet alleen aan maar versterken elkaar ook. Door met je paard te communiceren en voornamelijk naar je paard te luisteren kun je heel goed leren om eventuele rijtechnische– en of gedragsproblemen te verhelpen. Tevens is het een fijne manier om van eventuele angst voor je paard of voor het paardrijden af te komen. En mocht je paard onverhoopt een blessure oplopen, dan ben je straks kundig genoeg om hem te ondersteunen tijdens zijn revalidatie. Je doet niet alleen kennis op over de natuurlijke behoeftes en reacties van je paard. Ook leer je hoe de anatomie van je paard en zijn spieropbouw samenhangen met zijn gezondheid op lichamelijke en emotioneel niveau.