Gedragsproblemen

Veel gedragsproblemen hebben te maken met het stalmanagement en/of sociale behoeften/tekortkomingen.
Daarnaast zijn er ook veel gedragsproblemen die te maken hebben met de manier van trainen. Door de training aan te passen aan het type paard en rekening te houden met deGedragsproblemen constitutie van het dier kunnen veel gedragsproblemen worden verholpen en voorkomen.

Het gaat erom hoe een paard zich ‘tussen de oren’ voelt. Dit is bij een mens niet veel anders; als je het naar je zin hebt op je werk, voel je je thuis ook beter en vice versa.

Wanneer je zorgt dat je paard zoveel mogelijk aan zijn natuurlijke behoeftes komt en je traint hem met liefde en respect dan zal het moeilijkste paard zich uiteindelijk netjes gedragen.
Daarbij komt dat paarden sterk reageren op ons gedrag en hoe wij ons voelen. Het zijn immers kudde- en gevoelsdieren.

(Hiernaast zie je Ris als klein meisje hoeven schoonmaken, en Jipi wacht geduldig zoals het hoort.)


NB

Vroeger kreeg ik mijn paard moeilijk te pakken in de wei. Als ik mijn korte broek aanhad kwam hij wel (slim paard, dacht ik nog). Sinds ik anders met hem ben gaan trainen heb ik dat probleem niet meer gehad. Hij komt nu gewoon naar me toe, ook wanneer ik mijn rijbroek aanheb. Zijn gedrag is compleet veranderd, hij is gemoedelijker en heeft veel meer vertrouwen in mij gekregen.


 

Terug