Paardrijden met gevoel

 = Magisch!

Rijden op gevoel_zonder harnaschementLiefde voor het paard, de eenheid die je voelt en het plezier dat je samen beleeft. De verbondenheid die je voelt wanneer je paard even schrikt en bij jou checkt of het goed is om door te gaan, om dan vol vertrouwen zijn weg te vervolgen omdat jij zegt dat het ok is.
Met enthousiaste sprongen galoppeert je paard onder je en jij volgt vloeiend alle bewegingen.

Met grote sprongen zorgt hij met het grootste gemakt dat jij je veilig voelt. Je ontspant en jullie zijn één in beweging. Uitdagend vraagt hij ‘nog een beetje meer?’ door heel even een oor naar jou te draaien, en natuurlijk voel je het aan zijn energie. In gedachten zeg jij ‘toe maar’ en automatisch geeft je lichaam de bijbehorende impulsen.

Nog meer verheven, nog meer verzamelt, de kracht die je onder je voelt en de verbondenheid met die kracht is in één woord Magisch!

In één vloeiende beweging staan jullie stil. Je voelt de drang naar voren bij je paard maar geduldig wacht hij op wat er komen gaat…

 

Dát is voor mij paardrijden! En dát is dan ook waar ik naar toe werk in mijn lessen. De verbondenheid, het plezier, het respect en de liefde die mogelijk maken dat het rijden op je paard Magisch voelt.

Het maakt mij niet uit of je wedstrijden wilt rijden of recreatief wilt rijden. Zelf heb ik de wedstrijden een paar jaar geleden vaarwel gezegd. Niet omdat ik het niet leuk vond, maar simpelweg omdat het niet mijn weg was. Misschien is het wel jouw weg, en wat is er dan mooier dan de ring in te rijden met een Magisch gevoel.

Als Holistisch Instructrice, Life Coach en Energetisch Therapeut kijk ik verder dan alleen naar het rij-technische aspect. Dat betekent niet dat ik in een les continu bezig ben met het uithangen van de therapeut. Het betekent wel dat ik stagnaties in jullie gezamenlijke en/of individuele bewegingen of belemmeringen in de gevoelsbeleving van jou als ruiter, als geen ander herken.

Dit neemt niet weg dat techniek een belangrijke basis is die je nodig hebt, zoals in iedere sport het geval is. Er zijn diverse technieken en trainingsmethoden. Voor mij heeft de Klassieke Rijkunst de meest stabiele basis gebracht die perfect aansluit bij het in balans komen met mijn paard.

Ik werk dan ook graag op deze manier wanneer je de balans met je paard wil hervinden of versterken. Wil het je niet helemaal lukken om tot een ontspannen en heel subtiele samenwerking met je paard te komen, vertoont je paard ongewenst gedrag of heb je misschien regelmatig strijd met je paard…
Ik kan je met behulp van diverse trainingsmethoden verder helpen, hierover kun je meer lezen op deze site. Maar het allerbelangrijkste vind ik dat je doet wat je leuk vindt! Dat je met gevoel omgaat met je paard, en hiervoor is het van belang dat je goed luistert naar wat je eigen gevoel je vertelt. En dat je leert zuiver te voelen, zonder gedachten die je gevoel kleuren door bepaalde ervaringen, wensen of angsten. Paarden communiceren nu eenmaal niet met woorden. En wanneer je vertrouwen hebt en op gevoelsniveau met je paard communiceert, zal ook jij dat Magische gevoel tijdens het paardrijden ervaren!

Dát is wat ik jou kan leren.