Shirley van der Meer – Holistisch Instructrice & Life Coach

Van jongs af aan ben ik intensief bezig met de verzorging en het rijden van paarden. Mijn eigen paard Jibrahim is geboren in 1991 en algauw kwam ik als verzorgster in zijn leventje. Nog voor hij 2 jaar oud was, heeft mijn vader hem voor mij gekocht, en dus had ik op mijn 14e de volledige verantwoording voor een jonge hengst.

Jibrahim is altijd een zorgenkindje geweest. Het lijkt wel alsof sommige paarden nooit wat krijgen en andere altijd. Ondanks alle goede zorgen zat hij regelmatig in de lappenmand. Ik heb daar veel van geleerd en hieruit is ook mijn interesse ontstaan voor alles wat te maken heeft met gezondheid, revalidatie en een verantwoorde training van paarden.
De afgelopen jaren heb ik ervaren dat niet alleen ik, maar ook heel veel andere mensen die bezorgd zijn om hun paard en echt het beste met ze voorhebben, toch vaak de pech hebben dat juist hun paarden blessures of andere ongemakken krijgen. Inmiddels begin ik dit fenomeen te begrijpen en weet ik hoe moeilijk, maar zeker ook hoe BELANGRIJK het is, om die bezorgdheid los te laten. Inmiddels kan ik fijn met mijn paard werken en er door middel van een goede training voor zorgen dat hij in topvorm blijft.
Dat lichamelijke en geestelijke gezondheid nauw met elkaar samenhangen, werd mij tijdens mijn hbo-opleiding aan de ‘International School for Professional Horsemanship’ steeds duidelijker. Dat wij mensen heel veel invloed kunnen uitoefenen op het gedrag van paarden en dat paarden in ons leven komen om ons iets te leren, staat voor mij als een paal boven water. Paarden ‘spiegelen’ en als wij naar hen luisteren kunnen we niet alleen heel veel voor elkaar krijgen, maar ook heel veel van hen leren!

Shirley van der Meer

Opleiding en ervaring